Over ons Afdrukken E-mail
Geschreven door José   
maandag, 30 maart 2009 11:35

Hallo allemaal, mijn naam is Jose Eggink en ben getrouwd met Eddy. We wonen in Apeldoorn en hebben samen drie kinderen; Danielle, Ramon en Rick. Een Duitse Herderkennel, hoe is dat nou zover gekomen? Nou, als volgt;

Honden en hondensport, is mijn grootste hobby. Ik beoefen deze sport al 28 jaar bij Kringroep Apeldoorn & omstreken. Dit is begonnen in 1981 aan de Greutelseweg. Ik woonde nog thuis en mijn ouders hadden een duitse herder gekocht (Wessia van Klarendal) en omdat mijn broers ook deze sport bedreven, wilde ik ook iets gaan doen met onze hond. Het was moeders mooiste niet met zijn flaporen maar dat kon mij niet schelen want hij kon bijten als een tijger en trok menig pakwerker uit het verstek. 
In die tijd zaten er volgens mij nog niet zoveel vrouwen in die sport maar dat is gelukkig nu wel veranderd. Nadat ik Eddy heb leren kennen en in oktober 1988 met hem ben getrouwd, is de hobby gebleven en ook Eddy ging regelmatig mee naar de club . Later hebben we een eigen Duitse herder aangeschaft (Santos van Sulieseraad) en onze tweede hond was en is nog steeds Kimble van de Wolferskroon.

We hadden al langer een eigen mening over hoe een Duitse Herder uit de werklijn moet zijn en met Kimble wilde we een eerste nestje doen en zo is ook de naam van onze Kennel ontstaan. Kimble is inmiddels 9 jaar en ligt nu lekker bij de kachel. Nu train ik met haar dochter (Ayca van Kimbleshome) en ook met haar fokken wij 1 keer per jaar een nestje. De nakomelingen van Kimble en Ayca laten zien zeer geschikt te zijn voor de hondensport en staan ook regelmatig op een regionaal of zelfs het nationale kampioenschap.

Duitse Herders uit de werklijn zijn ook prima huishonden, de sociale eigenschappen vinden wij erg belangrijk voor de hond. Al onze combinaties zijn ook getest op HD om hiermee de kans op erfelijke ziektes, enorm te verkleinen.

Inmiddels trainen wij allang niet meer aan de Greutelseweg maar heeft Kringgroep Apeldoorn & omstreken zijn locatie op Malkenschoten en daar houd ik de kantine draaiende. Eddy heeft de honden club gelaten voor wat het was en heeft een andere hobby gevonden nl. stukadoren en daar gaat veel tijd in zitten. Zeker is hij mijn steun en toeverlaat bij het verzorgen van het nest.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om ons te bellen.

José en Eddy Eggink